【しょうがでポカポカ!】寒い時に食べたい唐揚げ♡ / Ginger Fried Chicken #tiktokレシピ #簡単レシピ #唐揚げレシピ #しょうが #tiktokfood #tastyjapan 2人分 材料: 鶏もも肉(一口大) 1枚 【A】おろししょうが 大さじ2 【A】酒 大さじ1 【A】しょうゆ 小さじ4 片栗粉 適量 揚げ油 適量 作り方: ① 鶏もも肉に【A】をもみ込んで5分おき、水気を切る。 ② 片栗粉をまぶす。 ③ 揚げ物用鍋に揚げ油を入れて180度に熱し、カリッとするまで揚げたら完成! === Ginger Fried Chicken Serves 2 INGREDIENTS 1 piece of chicken thigh (cut into bite-sized pieces) A 1 tablespoon sake 4 teaspoons soy sauce 2 tablespoons grated ginger Potato starch (to coat) Cooking oil (for deep-frying) PREPARATION 1. Rub [A] into the chicken thigh pieces and let it marinate for 5 minutes. Drain excess moisture. 2. Coat the chicken pieces with potato starch. 3. Heat cooking oil in a deep-frying pan to 180 degrees Celsius (356 degrees Fahrenheit). Fry the chicken until it becomes crispy. 4. Enjoy!2025/12/14に公開2,215 回視聴 4.11%821【カニカマが本気出した!5分でできる革命おかず♡】「安いのにおいしすぎ!」カニカマのり天ぷらが想像以上のクオリティで優勝確定 / Crab Stick Tempura #tiktokレシピ #簡単レシピ #カニカマ #年越しそば #天ぷら #tiktokfood #tastyjapan 2人分 材料: カニ風味かまぼこ 8本 焼きのり 1/2枚 【A】天ぷら粉 50g 【A】冷水 70ml 揚げ油 適量 作り方: ① カニ風味かまぼこは上部1.5cmを残して割く。 ② 焼きのりを1.5cm幅に切り、①に巻きつける。 ③ バットに【A】を入れて混ぜ、②をくぐらせる。 ④ 揚げ物用の鍋に揚げ油を注ぎ入れて170℃に熱し、③を入れて1分ほど揚げたら、完成! === Crab Stick Tempura Servings: 2 INGREDIENTS 8 crab sticks 1/2 sheet roasted dried seaweed A 50g tempura mix 70ml cold water Frying oil, as needed PREPARATION 1. Break apart each crab stick while keeping the top (1.5cm) together. 2. Cut the seaweed into 1.5cm strings. Wrap them around the crab sticks (1). 3. Mix the tempura mix with cold water in a bowl. Dip (2) in it. 4. Heat the oil in a fryer pot to 170°C/ 338°F. Cook (3) for a minute. 5. Enjoy!2025/12/13に公開4,198 回視聴 2.72%952【のせて焼くだけ!餅と明太とチーズが溶け合う神ポテトレシピ】「ホクホクが暴走」「こんなん絶対うまい」 / Smashed Potatoes with Cheese, Mochi, & Mentaiko #tiktokレシピ #簡単レシピ #切り餅 #じゃがいもレシピ #tiktokfood #tastyjapan 2〜3人分 材料: じゃがいも 4個 ピザ用チーズ 80g 切り餅 1個 明太子ソース 40g 作り方: ① じゃがいもはよく洗い、半分に切る。鍋に入れてかぶるくらいの水を注ぎ、中火で10分ほどゆでる。ゆで上がったら取り出す。 ② 天板にクッキングシートを敷いてピザ用チーズを5gずつおき、その上に①を並べる。きれいに拭いたコップの底で押しつぶす。 ③ ②の上にピザ用チーズを5gずつ、16等分に切った切り餅を2個ずつ、明太子ソースを5gずつ順にのせる。 ④ 200℃に予熱したオーブンで20分焼いたら、完成! ※クッキングシートは200℃で20分調理できるものを使用してください。 === Smashed Potatoes with Cheese, Mochi, & Mentaiko Servings: 2 to 3 INGREDIENTS 4 potatoes 80g shredded cheese 1 mochi 40g mentaiko sauce PREPARATION 1. Wash the potatoes well and cut into halves. Boil them on medium heat for 10 minutes. 2. Put 5g portions of the cheese on a baking tray lined with parchment paper. Place the potato pieces on top. With the bottom of a glass, press down each potato piece. 3. Put another 5g of the cheese, 2 pieces of the mochi (cut the mochi into 16 equal pieces), and 5g of the mentaiko sauce on top. 4. Bake in the oven (preheated to 200°C/ 392°F) for 20 minutes. 5. Enjoy! *The parchment paper in this recipe needs to be heat-resistant for 200°C/ 392°F for more than 20 minutes.2025/12/12に公開3,751 回視聴 3.6%1131【韓国流行アレンジ♡】トナカイさんのウェーブトースト / Reindeer Wave Toast #tiktokレシピ #簡単レシピ #クリスマスレシピ #食パン #tiktokfood #tastyjapan 1枚分 材料: 食パン 1枚 ピーナッツクリーム 適量 プレッツェル 2個 スライスアーモンド 2枚 さくらんぼ 1/2個 ホイップクリーム 適量 チョコペン(黒) 適量 作り方: ① スプーンの裏側にピーナッツクリームをつけ、食パンに押しつけるようにぬる。 ② 角の部分にプレッツェル、耳の部分にスライスアーモンドをのせる。 ③ ホイップクリームとチョコペンで目をかき、口をかき、鼻の部分にさくらんぼをのせたら、完成! === Reindeer Wave Toast Servings: 1 INGREDIENTS 1 slice white bread Peanut cream, as needed 2 pretzel snacks 2 almond slices 1/2 cherry Whipped cream, as needed 1 chocolate pen (black) PREPARATION 1. With the back of a spoon, spread the peanut cream to make waves on the bread. 2. Place pretzels on each corner. Place almond slices as ears. 3. With the whipped cream and the chocolate pen, draw the reindeer face. Place the cherry as his red nose. 4. Enjoy!2025/12/11に公開2,134 回視聴 2.48%430【じゃがいも3個が一瞬で消える♡】「外カリ中ホクッ」「やみつき間違いなし」オーブンであみあみガーリックバターポテト / Lattice cut Potatoes with Garlic Butter #tiktokレシピ #簡単レシピ #ポテト #じゃがいもレシピ #tiktokfood #tastyjapan 2人分 材料: じゃがいも 3個 【A】バター(常温に戻す) 20g 【A】おろしにんにく 小さじ1/2 ドライパセリ 適量 作り方: ① じゃがいもは皮をよく洗い、1cm幅に切る。四角い形になるように周りの4辺を切り落とす。 ② 割り箸を上下に置き、縦と横に切り込みを入れて格子状にする。水にさらし、5分経ったら水気を拭き取る。 ③ 天板にクッキングシートを敷いて②を並べる。混ぜた【A】の半量を塗り、200℃に予熱したオーブンで20分焼く。 ④ 焼けたら、混ぜた【A】の残りを塗る。ドライパセリをふりかけたら、完成! ※切り落とした部分も同じように焼いてお召し上がりください。 ※クッキングシートは200℃で20分調理できるものを使用してください。 === Lattice cut Potatoes with Garlic Butter Servings: 2 INGREDIENTS 3 potatoes [A] 20g butter (at room temperature) 1/2 teaspoon grated garlic Dried parsley, as needed PREPARATION 1. Rinse the potatoes well and cut into 1cm slices. Cut off the 4 edges to make a square shape. 2. Place a potato slice between chopsticks (top and bottom). Cut slits vertically and horizontally to make a grid pattern. Do the same with other potato slices. Leave potato slices in the water for 5 minutes. Drain and pat dry with paper towels. 3. Place the potato slices (2) on a baking tray lined with parchment paper. Mix the butter and grated garlic (A) and brush half of it on the potato slices. Bake in the oven (preheated to 200°C/ 392°F) for 20 minutes. 4. Brush the rest of (A) on the potatoes. Add some parsley on top. 5. Enjoy! *Enjoy the potato edges (which you cut off) by baking in the oven as well. *The parchment paper in this recipe needs to be heat-resistant for 200°C/ 392°F for more than 20 minutes.2025/12/10に公開4,783 回視聴 3.32%1301【ライスペーパーでチーズトッポギ】「これライスペーパーなの!?」家で簡単に韓国料理できちゃう / Rice Paper Tteokbokki #tiktokレシピ #簡単レシピ #ライスペーパー #トッポギ #韓国料理 #tiktokfood #tastyjapan 2人分 材料: ライスペーパー 4枚 ナチュラルチーズ(棒状) 2本 フレッシュバジルの葉 4枚 【A】コチュジャン 大さじ1 【A】しょうゆ 小さじ1 【A】砂糖 小さじ1 【A】ごま油 小さじ1 水 150ml 作り方: ① ナチュラルチーズを半分に切り、4本にする。 ② ライスペーパーを軽く湿らせ、まな板の上に広げる。手前に①のチーズをのせ、その上にバジルの葉を1枚のせる。具材をしっかり包むように巻き、同様にあと3本作る。 ③ フライパンに【A】を入れて中火で熱し、水を少しずつ加えながら混ぜ、ソースを作る。 ④ ③に②を加え、ソースを絡めながら弱火〜中火で3~4分煮る。ライスペーパーがやわらかくなり、ソースがしっかり絡んだら、完成! === Rice Paper Tteokbokki Servings: 2 INGREDIENTS 4 rice paper wrapped 2 cheese sticks 4 basil leaves A 1 tablespoon gochujang 1 teaspoon soy sauce 1 teaspoon sugar 1 teaspoon sesame oil 150ml water PREPARATION 1. Cut the cheese vertically into halves. 2. Dip a rice paper wrapper in the water and place it on a cutting board. Put the cheese string (1) and the basil leaf and then roll them together. Make 3 more. 3. Cook all of the ingredients A in a pan on medium heat. Add water gradually to make sauce. 4. Add (2) into the pan (3). Simmer for 3 to 4 minutes on low/ medium heat. When the wrapper is soften and the sauce is nicely mixed, it is ready. 5. Enjoy!2025/12/09に公開2,364 回視聴 3.85%820【白子とほうれん草のパスタレシピが優勝】「とろける海のウマみ」罪深いほどクリーミーで濃厚な大人のクリームパスタ / 'SHIRAKO' Creamy Pasta #tiktokレシピ #簡単レシピ #白子 #パスタレシピ #tiktokfood #tastyjapan 2人分 材料: たらの白子 150g 塩 小さじ1/2 オリーブオイル 大さじ1 バター 10g にんにく 1片 ほうれん草 2株 【A】生クリーム 200ml 【A】しょうゆ 小さじ1 【A】塩 小さじ1/3 【A】コショウ 適量 スパゲッティ(表記通りにゆでる) 160g 黒コショウ 適量 作り方: ① ボウルにたらの白子と塩、水(適量)を入れて軽くもみ、ぬめりを取る。流水で洗い、水気を拭き取る。 ② 筋を取り除き、食べやすい大きさに切る。 ③ フライパンにオリーブオイルを引いて中火で熱し、②をこんがりと焼いて取り出す。 ④ 同じフライパンにバターを入れて中火で熱し、みじん切りにしたにんにくを炒める。【A】を加えて軽く煮詰める。 ⑤ ほうれん草は下ゆでして水気を絞り、3〜4cmに切る。④に加えてひと煮立ちさせる。 ⑥ ⑤にスパゲッティを加えてソースを絡め、③を戻して軽く混ぜる。仕上げに黒コショウを振ったら、完成! === 'SHIRAKO' Creamy Pasta Servings: 2 INGREDIENTS 150g cod shirako (milt) 1/2 teaspoon salt 1 tablespoon olive oil 10g butter 1 clove garlic 2 bunches spinach [A] 200ml heavy cream 1 teaspoon soy sauce 1/3 teaspoon salt pepper, as needed 160g pasta (boiled) Black pepper, as needed PREPARATION 1. Rinse the shirako with water and salt in a bowl. Rinse them with running water and pat dry with paper towels. 2. Remove tendon and cut the shirako into bite-sized pieces. 3. Heat the olive oil in a pan on medium heat. Cook the shirako (2) until golden. Transfer them to a plate from the pan. 4. Melt the butter in the pan on medium heat. Add minced garlic and stir until fragrant. Add all of the ingredients A and simmer. 5. Boil the spinach and drain well. Cut the spinach into 3 to 4cm pieces. Add to the pan (4). 6. Add the boiled pasta to the pan (5). Put the shirako (3) into the pan. Add some black pepper. 7. Enjoy!2025/12/08に公開1,999 回視聴 3.7%630【豆腐で簡単旨すぎ】しっとり濃厚メープル風味の豆腐リコッタチーズ / Tofu Ricotta Cheese Toast #tiktokレシピ #簡単レシピ #豆腐レシピ #リコッタチーズ #tiktokfood #tastyjapan 2枚分 材料: 【A】絹豆腐(水気を切る) 400g 【A】メープルシロップ 大さじ2 【A】オリーブオイル 大さじ1 【A】バニラエッセンス 適量 【A】レモン汁 小さじ2 【A】塩 小さじ1 食パン 2枚 作り方: ① 【A】をブレンダーにかける。 ② トーストした食パンに①をのせ、お好みでメープルシロップをかけたら、完成! === Tofu Ricotta Cheese Toast Servings: 2 INGREDIENTS A 400g silken tofu (drained) 2 tablespoons maple syrup 1 tablespoon olive oil Vanilla extract, as needed 2 teaspoons lemon juice 1 teaspoon salt 2 slices white bread PREPARATION 1. Mix all of the ingredients A in a blender. 2. Toast the bread and put (1) on it. Pour some maple syrup if you like. 3. Enjoy!2025/12/07に公開3,965 回視聴 2.95%950【揚げないのにこの満足感】「外パリ中ふわ♡」「冷めてもおいしい!」豆腐たっぷり巾着ライスペーパーで鶏つくね焼き / Tofu Chicken Balls with Rice Paper Wrappers #tiktokレシピ #簡単レシピ #ライスペーパー #豆腐レシピ #tiktokfood #tastyjapan 2人分 材料: 木綿豆腐 1/2丁 鶏ひき肉 100g 小ネギ(小口切り) 大さじ1 【A】片栗粉 大さじ2 【A】オイスターソース 小さじ1 【A】鶏ガラスープの素 小さじ1/2 【A】おろしにんにく 小さじ1/2 【A】塩 小さじ1/3 【A】コショウ 適量 ライスペーパー 6枚 【B】溶き卵 2個分 【B】水 大さじ2 小ネギ(8cmの長さに切る) 6本 作り方: ① 木綿豆腐はキッチンペーパーで包み、耐熱皿にのせる。600Wの電子レンジで2分加熱し、水気をきる。 ② ボウルに①、鶏ひき肉、小ネギ(小口切り)、【A】を入れて混ぜる。 ③ バットに【B】を入れて混ぜ、ライスペーパーを1枚ずつくぐらせる。 ④ ライスペーパーに②の1/6量をのせて包み、小ネギ(8cmの長さ)で縛る。同様にあと5個作る。 ⑤ 天板にクッキングシートを敷き、④を並べる。200℃に予熱したオーブンで20分焼いたら、完成! お好みでスイートチリソースにつけて召し上がれ! ※クッキングシートは200℃で20分耐熱のものを使用してください。 === Tofu Chicken Balls with Rice Paper Wrappers Servings: 2 INGREDIENTS 1/2 pack tofu (silken) 100g ground chicken 1 tablespoon chopped scallions [A] 2 tablespoons potato starch 1 teaspoon oyster sauce 1/2 teaspoon chicken stock powder 1/2 teaspoon grated garlic 1/3 teaspoon salt Pepper, as needed 6 rice paper wrappers [B] 2 eggs (beaten) 2 tablespoons water 6 strings scallion (cut into 8cm pieces) PREPARATION 1. Wrap the tofu with kitchen towels and place it on a heat-resistant plate. Microwave for 2 minutes at 600W to drain water. 2. Mix the tofu (1), the ground chicken, the chopped scallions, and all of the ingredients A in a bowl. 3. Mix the eggs and water in a tray. Dip each rice paper wrapper in it. 4. Wrap 1/6 of the mixture (2) with a rice paper wrapper and tie with a scallion. Make 5 more. 5. Place (4) on a baking tray lined with parchment paper. Bake in the oven (preheated to 200°C/ 392°F) for 20 minutes. You may serve with the sweet chili sauce! 6. Enjoy! *The parchment paper in this recipe needs to be heat-resistant for 200°C/ 392°F for more than 20 minutes.2025/12/06に公開4,504 回視聴 2.44%940【ホットケーキミックスで作るミルクレープが神すぎる】クレープメーカーで映えスイーツ!重ねて幸せミルクレープ / Mille Crêpes Cake #tiktokレシピ #簡単レシピ #ホットケーキミックス #スイーツレシピ #ミルクレープ #手作りお菓子 #tiktokfood #tastyjapan 2〜3人分 材料: バター 20g 卵 1個 牛乳 200ml ホットケーキミックス 100g 生クリーム 600ml 砂糖 30g スポンジケーキ 1台 作り方: ① 深めの耐熱ボウルにバターを入れ、600Wの電子レンジで20秒加熱し、冷ましておく。 ② 別のボウルに卵を割り入れ、溶いてかき混ぜる。①、牛乳、ホットケーキミックスも加え、よく混ぜ合わせる。 ③ クレープメーカーが入る容器に②を移し、容器にクレープメーカーを2、3秒つけて裏返す。焼けたら竹串で外し、お皿に落とす。生地がなくなるまで焼き続ける。 ④ 生クリームに砂糖を加えて軽くツノが立つくらいまで泡立てる。 ⑤ ③の焼いた生地1枚の上に④の生クリームを塗り広げ、スポンジケーキをのせる。生クリームを上から塗り広げ、生地を1枚のせる。好みの高さになるまで、クリームを塗る、生地をのせるを繰り返したら、完成! === Mille Crêpes Cake Servings: 2 to 3 INGREDIENTS 20g butter 1 egg 200ml milk 100g pancake mix 600ml heavy cream 30g sugar 1 sponge cake PREPARATION 1. Put the butter in a bowl. Microwave for 20 seconds at 600W. Let it cool. 2. Beat the egg in another bowl. Add the butter (1), the milk, and the pancake mix into the bowl. Mix well. 3. With an electric handheld crepe maker, make crepes until the batter is gone. 4. Whip the heavy cream with sugar until medium peaks form. 5. Spread the cream (4) on a crepe and put the sponge cake on it. Spread the cream and place a crepe. Repeat until it has enough height. 6. Enjoy!2025/12/05に公開6,089 回視聴 2.05%1133【サクサクの青のり恐竜ポテト♡】じゃがいも3個が一瞬で消えた!雪玉メーカーで作るかわいい青のり恐竜ポテト♪ / Dino Shaped Potato Balls #tiktokレシピ #簡単レシピ #じゃがいもレシピ #フライドポテト #tiktokfood #tastyjapan 2人分 材料: じゃがいも 3個(300g) 【A】塩 小さじ1/2 【A】コンソメスープの素 小さじ1/2 【B】片栗粉 大さじ2 【B】青のり 小さじ2 揚げ油 適量 作り方: ① じゃがいもは皮をむいて一口大に切る。耐熱ボウルに入れてラップをかけ、600Wの電子レンジで5分ほど加熱する。 ② ①に【A】を加えてつぶしながら混ぜる。さらに【B】を加えてよく混ぜ合わせる。 ③ お好みの形に成形する。 ④ 揚げ物用の鍋に揚げ油を底から2cmほど注ぎ、170℃に熱する。③を入れて、全体がこんがりするまで揚げたら、完成! === Dino Shaped Potato Balls Servings: 2 INGREDIENTS 3 (300g) potatoes [A] 1/2 teaspoon salt 1/2 teaspoon consommé powder [B] 2 tablespoons potato starch 2 teaspoons dried seaweed flakes Frying oil, as needed PREPARATION 1. Peel and cut the potatoes into bite-sized pieces. Put them in a heat-resistant bowl. Cover with food wrap. Microwave for 5 minutes at 600W. 2. Add the salt and the consommé powder into the bowl (1). Mash the potatoes while mixing. Add the potato starch and the seaweed flakes. Mix well. 3. With a snow ball maker, shape the potatoes. 4. Pour the oil into a frying pot (to cover 2cm from the bottom). Heat to 170°C/338°F. Cook (3) until golden. 5. Enjoy!2025/12/04に公開4,492 回視聴 2.74%1122【新感覚!あられ衣で激うま】ザクザク&とろ〜り♡ あられチーズチキンボールが天才すぎた / Chicken Meatballs with Rice Cracker Bits #tiktokレシピ #簡単レシピ #鶏ひき肉 #おかずレシピ #揚げ物 #tiktokfood #tastyjapan 2人分 材料: 鶏ひき肉 250g ナチュラルチーズ(棒状) 2本 【A】マヨネーズ 大さじ2 【A】片栗粉 大さじ2 【A】コンソメスープの素 大さじ1/2 【A】おろしにんにく 小さじ1 小粒あられ 50g 揚げ油 適量 作り方: ① ボウルに鶏ひき肉と【A】を入れてよく混ぜ合わせる。ナチュラルチーズは1本を6等分に切っておく。 ② ①の肉だねを1/12量ずつ手に取り、①のナチュラルチーズを包みながら丸め、小粒あられをまぶす。 ③ 揚げ物用の鍋に揚げ油を注ぎ、170℃に熱してから②を入れ、火が通るまで揚げたら、完成! === Chicken Meatballs with Rice Cracker Bits Servings: 2 INGREDIENTS 250g ground chicken 2 cheese sticks A 2 tablespoons mayonnaise 2 tablespoons potato starch 1/2 tablespoon consommé powder 1 teaspoon grated garlic 50g rice cracker bits Frying oil, as needed PREPARATION 1. Mix all of the ingredients A with the chicken in a bowl. Divide into 12 equal parts. Cut each cheese stick into 6 pieces. 2. Foam chicken balls. Put a cheese piece in each ball. Coat them with rice bits. 3. Heat the oil in a frying pot to 170°C/ 338°F. Place the meatballs (2) and cook until done. 4. Enjoy!2025/12/03に公開5,389 回視聴 2.97%1310【食パンとは思えない♪】「卵なし」「特別な型いらず」食パンとチョコでかわいいクリスマスにぴったりなミニノエル作れます♡ / Mini Yule Log #tiktokレシピ #簡単レシピ #食パンアレンジ #クリスマスレシピ #パーティーレシピ #tiktokfood #tastyjapan 8個分 材料: 食パン(8枚切り) 8枚 チョコレートクリーム 20g コーティング用チョコレート 100g トッピングシュガー 適量 作り方: ① 食パンは耳を切り落として麺棒で伸ばす。 ② 半分に折りたたみ、チョコレートクリームを塗る。手前から奥に向かってくるくる巻く。 ③ 湯煎で溶かしたコーティング用チョコレートをかけ、トッピングシュガーをかけたら、完成! ※切り落とした食パンの耳はラスクなどにしてお召し上がりください! === Mini Yule Log Servings: 8 pcs INGREDIENTS 8 slices white bread (8 sliced pack) 20g chocolate cream 100g chocolate (for coating) Sprinkles, as needed PREPARATION 1. Cut off the crust of the bread. With a rolling pin, roll out each bread. 2. Fold each bread in half. Spread the chocolate cream and roll. 3. Melt the chocolate with a double boiler. Coat (2) with it. Put some sprinkles on top. 4. Enjoy! *You may enjoy making melba toast with crust as well!2025/12/02に公開2,734 回視聴 4.39%1031【え、きのこじゃないの?!】これ考えた人、天才!超簡単おやつレシピ / Marshmallow Mushrooms #tiktokレシピ #簡単レシピ #マシュマロ #おやつレシピ #BBQ #tiktokfood #tastyjapan 3個分 材料: マシュマロ 3個 サラダ油 小さじ1 作り方: サラダ油を引き中火で熱したフライパンにゆっくりとマシュマロを押し付け、表面が焼けたら、完成! === Marshmallow Mushrooms Servings: 3 INGREDIENTS 3 marshmallows 1 teaspoon vegetable oil PREPARATION 1. Heat a frying pan coated with vegetable oil on medium heat. Press down a marshmallow onto the pan until the bottom is browned. 2. Enjoy!2025/12/01に公開7,636 回視聴 2.49%1743【リンゴは丸ごと包むべし!】「簡単なのに映えます!」丸ごとアップルパイ / Whole Apple Pie #tiktokレシピ #簡単レシピ #アップルパイ #スイーツレシピ #tiktokfood #tastyjapan 1個分 材料: リンゴ 1個 【A】砂糖 大さじ1 【A】バター 5g 【A】レモン汁 小さじ1 シナモンパウダー 適量 冷凍パイシート 1枚 卵黄 1個 作り方: ① リンゴを洗い、芯を取った後に中身をくり抜く。 ② ①でくり抜いた身を刻み、鍋で【A】と合わせて弱火で10分煮る。仕上げにシナモンを加える。 ③ パイ生地を伸ばして正方形に整え、切り込みを入れる。①に貼り付け、中心に②を入れる。 ④ 余ったパイ生地で飾り用の葉と枝も作っておく。 ⑤ 天板にクッキングシートを敷き、③と④を並べて卵黄を塗る。180度に予熱したオーブンで30分焼いたら、完成! ※クッキングシートは耐熱温度が180度で30分調理できるものを使用してください。 === Whole Apple Pie Servings: 1 INGREDIENTS 1 apple A 1 tablespoon sugar 5g butter 1 teaspoon lemon juice Cinnamon powder, as needed 1 frozen puff pastry sheet 1 egg yolk PREPARATION 1. Wash, core, and hollow out the apple. 2. Chopped the hollowed out apple pieces. Cook with the ingredients A in a pot for 10 minutes on low heat. Add some cinnamon. 3. Roll out the pastry sheet to a square. Cut slits on the sheet and wrap around the apple (1). Put (2) in the apple. 4. Make leaf and twig shapes with the rest of the pastry sheet for decorations. 5. Place (3) and (4) on a baking tray lined with parchment paper. Brush the egg yolk. Bake in the oven (preheated to 180°C/ 356°F) for 30 minutes. 6. Enjoy! *The parchment paper in this recipe needs to be heat-proofed for 180°C/ 356°F for 30 minutes.2025/11/30に公開11,500 回視聴 2.37%2201【紫芋とチーズがとろけ合う】もちカリ食感のご褒美!ホットケーキミックスで簡単♡とろ〜りチーズの紫芋ホットクが優勝な件♪ / Purple Yam Hotteok with Cheese #tiktokレシピ #簡単レシピ #ホットク #おやつレシピ #tiktokfood #tastyjapan 2個分 材料: 紫芋 50g 【A】バター 5g 【A】砂糖 大さじ1/2 【A】牛乳 大さじ1/2 【B】ホットケーキミックス 100g 【B】片栗粉 大さじ1と1/2 牛乳 50ml ピザ用チーズ 20g サラダ油 大さじ1 作り方: ① 紫芋は皮をむいて一口大に切る。耐熱ボウルに入れてラップをかけ、600Wの電子レンジで5分ほど加熱する。 ② ①をつぶし、【A】を加えながら混ぜる。粗熱が取れたら絞り袋に入れる。 ③ 別のボウルに【B】と牛乳を入れて混ぜ合わせ、2等分にする。 ④ ③の生地を広げ、②の1/2量とピザ用チーズの1/2量をのせて包む。同様にあと1個作る。 ⑤ フライパンにサラダ油を引いて弱火で熱し、④を並べる。焼き色がついたら裏返し、ふたをして2分ほど焼いたら、完成! === Purple Yam Hotteok with Cheese Servings: 2 INGREDIENTS 50g purple yams [A] 5g butter 1/2 tablespoon sugar 1/2 tablespoon milk [B] 100g pancake mix 1 and 1/2 tablespoon potato starch 50ml milk 20g shredded cheese 1 tablespoon vegetable oil PREPARATION 1. Peel and cut the potatoes into bite-sized pieces. Put them in a heat-resistant bowl. Cover with food wrap. Microwave for 5 minutes at 600W. 2. Mash the potatoes (1). Add all of the ingredients A while mixing. Let it cool. Put it in a piping bag. 3. Mix all of the ingredients B with the milk in a bowl. Divide into two equal parts. 4. Spread the dough (3) and wrap with 1/2 of (2) and the cheese. Make another one. 5. Heat a frying pan coated with vegetable oil on low heat. Place (4) on the pan. When the bottom of (4) is nicely browned, flip them. Cook with a lid on for 2 minutes. 6. Enjoy!2025/11/29に公開1,820 回視聴 4.89%771え、牛タンまるごと1本?!「絶対旨いやつ!」「これは使える!」絶品キャンプ料理のレシピ / Grilled Beef Tongue (Gyutan) #tiktokレシピ #簡単レシピ #牛タン #BBQレシピ #tiktokfood #tastyjapan 4人分 材料: 牛タン 1本 ステーキソース 適量 卵黄 適量 レモン汁 適量 ご飯 適量 作り方: ① 皮をむいた牛タンは縦半分に切り、表面に格子状の切り込みを入れたら塩コショウ(分量外、適量)をふる。 ② BBQグリルで両面こんがりと焼く。 ③ ハサミで食べやすい大きさに切り分ける。 ④ 器に盛ったご飯の上に③をのせたらレモン汁、ステーキソース、卵黄をのせたら、完成! === Grilled Beef Tongue (Gyutan) Servings: 4 INGREDIENTS 1 beef tongue BBQ sauce, as needed Egg yolks, as needed Lemons, as needed Steamed rice, as needed PREPARATION 1. Remove the skin and cut the tongue vertically. Make diamond cuts on the surface. Season with salt and pepper. 2. Cook on the grill until both sides are nicely golden. 3. With scissors, cut the tongue into bite-sized pieces. 4. Put tongue pieces (3) on the rice. Add some lemon juice and the BBQ sauce. Put the egg yolk(s) on top. 5. Enjoy!2025/11/28に公開2,050 回視聴 4.0%780【シュウマイまだ手で包んでるの?】超時短で一度に大量生産できちゃう!!お手軽揚げシュウマイ / How to Make Dumplings with an Ice Tray #tiktokレシピ #簡単レシピ #シュウマイ #簡単おかず #tiktokfood #tastyjapan 2人分 材料: 【A】豚ひき肉 180g 【A】玉ねぎ(みじん切り) 1/4個 【A】片栗粉 小さじ1 【A】酒 小さじ1 【A】オイスターソース 小さじ1 【A】おろししょうが 小さじ1/2 【A】塩 ひとつまみ 【A】コショウ 少々 シュウマイの皮 12枚 サラダ油 適量 作り方: ① 袋に【A】を入れて混ぜ合わせながらもみ、端を切り落とす。 ② 製氷器にシュウマイの皮をのせて①を均等に絞り入れる。 ③ 揚げ物用の鍋にサラダ油を入れて160〜170度に熱する。②に火を通し、きつね色になるまで揚げたら、完成! === How to Make Dumplings with an Ice Tray Servings: 2 INGREDIENTS A 180g ground pork 1/4 onion (chopped) 1 teaspoon potato starch 1 teaspoon sake 1 teaspoon oyster sauce 1/2 teaspoon grated ginger Salt, as needed Pepper, as needed 12 dumpling wrappers Vegetable oil, as needed PREPARATION 1. Mix all of the ingredients A in a plastic bag. Cut off the corner of the bag. 2. Place dumpling wrappers on the ice tray and pipe (1) onto it. 3. Heat the vegetable oil to 160°C/ 320°F to 170°C/ 338°F in a frying pot. Cook (2) in the oil until golden. 4. Enjoy!2025/11/27に公開4,575 回視聴 4.22%1440【ウマすぎて100個はいける】ずっと食べてたいほくほくチーズいももち♡ / Stuffed Potato Pancakes #tiktokレシピ #簡単レシピ #いももち #ほうれん草 #じゃがいも #tiktokfood #tastyjapan 2人分 材料: じゃがいも(皮をむき、一口大に切る) 300g 【A】片栗粉 大さじ2 【A】塩 小さじ1 【A】黒コショウ 適量 サラダ油 小さじ1 【B】ハーフベーコン(5ミリ幅に切る) 2枚 【B】ほうれん草(3センチの長さに切る) 1/3束 ピザ用チーズ 適量 作り方: ① じゃがいもはゆでてつぶし、【A】を入れて混ぜる。 ② フライパンにサラダ油を引いて【B】を入れ、火が通るまで中火で炒める。塩(分量外)をふり、味を調え、バットなどに移して粗熱を取る。 ③ ①を2等分に分け、②とピザ用チーズを入れて包み、丸型に形を整える。 ④ フライパンにサラダ油小さじ1を引き、中火に熱する。③を並べ、両面に焼き色が付くまで焼いたら、完成! === Stuffed Potato Pancakes Servings: 2 INGREDIENTS 300g potatoes (peeled and cut into small pieces) 2 tablespoons potato starch 1 teaspoon salt 1 teaspoon pepper A 2 bacon slices (cut into 5mm pieces) 1/3 bunch spinach (cut into 3cm pieces) 10g shredded cheese 1 teaspoon vegetable oil PREPARATION 1. Boil and mash the potatoes. Season with salt and pepper. Add the potato starch and mix well. 2. Put the vegetable oil into a pan. Cook the bacon and spinach on medium heat until done. Season with salt. Let them cool on a tray. 3. Divide (1) into 2 equal parts. Shape each into a ball with the cheese and (2) inside. 4. Heat the vegetable oil in the pan on medium heat. Place (3) and cook until both sides are golden. 5. Enjoy!2025/11/26に公開3,119 回視聴 5.32%1321【え、コッペパンをワッフルに!?】家族が大絶賛した♡超簡単絶品パンレシピ / Bun Waffles #tiktokレシピ #簡単レシピ #ワッフルメーカー #朝食レシピ #おやつレシピ #tiktokfood #tastyjapan 2人分 材料: コッペパン 2個 【A】マグロ油漬け缶 20g 【A】ホールコーン 10g 【A】ピザ用チーズ 10g 【A】ロースハム 1枚 【B】つぶあん 40g 【B】バター 25g 作り方: ① コッペパンは半分に切る。 ② コッペパンの片側にアイスの棒のような木のスティックと【A】、【B】それぞれの具材をのせて、もう一方のコッペパンで挟む。 ③ ワッフルメーカーで焼いたら、完成! === Bun Waffles Servings: 2 INGREDIENTS 2 buns (or dinner rolls) A 20g canned tuna 10g whole kernel corn 10g shredded cheese 1 slice ham B 40g red bean paste 25g butter PREPARATION 1. Cut the buns into halves. 2. Insert a wooden stick into each bun. Put all of the ingredients A in the bun and B in another one. 3. Cook them with the waffle maker until done. 4. Enjoy!2025/11/25に公開7,133 回視聴 2.38%15201234...57>次へ×インフルエンサーコンテンツCSVダウンロードフォロワー総数、フォロワー増減数、エンゲージメント数、エンゲージメント率ダウンロード※ データには投稿ID, 投稿URL, 説明文, 再生数の他、LIKE数, コメント数, シェア数, 動画尺, 公開日が含まれます。 コンテンツをCSVでダウンロード